In de knoop geraakte onderdelen van de relatie kunnen ze goed duiden

Mariëlle en Paul zijn zeer goed op elkaar afgestemd en vullen elkaar aan waar nodig. Als de een in gesprek is, kan de ander rustig van een afstandje ‘lezen’ wat er gaande is en mogelijk inspringen. Ze zijn beiden erg deskundig, in de knoop geraakte onderdelen van de relatie kunnen ze goed duiden en inzicht geven hoe zulke patronen ontstaan. Elk gesprek weer komen dergelijke punten aan bod en op een gegeven moment leer je thuis die inzichten zelf gebruiken. Wat zouden Paul en Mariëlle in dit geval doen of adviseren? Dat helpt enorm, zeker als je goed gemotiveerd bent om vooral aan je eigen verbeterpunten te werken.

Daarnaast leer je je partner op zijn of haar kwetsbaarst zien – doordat zij een veilige omgeving bieden om je open te stellen – en door elkaars verlangens en angsten te zien begrijp je beter wat maakt dat de ander zich zo naar jou gedraagt. Ze hebben de gave om je open en eerlijk te benaderen, ze staan vriendelijk naast je terwijl ze toch een spiegel voorhouden waar dit nodig is. Ze hebben allebei veel ervaring en talent. Paul bijvoorbeeld in gesprekstechniek en Mariëlle is daarnaast super intuïtief. Ze kan je “lezen” en in een keer pats aangeven waar de schoen wringt, en aangeven waar voor jou de sleutel tot succes ligt. Echt heel bijzonder. Vervolgens toetsen ze ook goed in hoeverre je ‘mee bent’, aangehaakt bent in de voorwaartse stappen die je samen zet.

De sessies volgen bij ons na een tijdje niet echt meer een expliciet stappenplan, dat maakte soms dat ik wat houvast miste van waar staan we nu, aan de andere kant was elke sessie weer raak en hard nodig en we merkten tegen het einde vanzelf dat we steeds beter zonder de sessies konden. Voor ons is het de investering dubbel en dwars waard geweest!

Ingrid: Ik was niet meteen in voor relatietherapie. Ik heb het lang uitgesteld waardoor onze relatie verder verslechterde. Ik was bang dat ik niet mezelf zou mogen zijn bang om intieme zaken te moeten delen. Bang dat Sander in de therapeuten medestanders zou vinden tegen mij. Dit bleek allemaal ongegrond. Ik kwam juist dichter bij mezelf en heb me nooit onveilig gevoeld tijdens de gesprekken. We hadden het veel eerder moeten doen. Ik ben blij dat Sander me over de streep heeft getrokken. Dat we bij Paul en Mariëlle terecht zijn gekomen was een schot in de roos!!