Referenties

vorige
volgende

En wij zijn bij elkaar, beter dan ooit te voren!

Ons eerste gesprek vond plaats toen wij in een moeilijke en kwetsbare fase verkeerden met onze relatie. Bij elkaar blijven of niet? Niet gemakkelijk, geen verbinding meer met elkaar. Elkaar begrijpen ging niet meer, elkaar de ruimte geven of contact maken: het ging niet meer. Vanaf het eerste gesprek werd het ongewisse van onze relatie omgezet in de vraag hoe het zo is ontstaan en waar het mogelijk was om weer verbinding te maken. Vanaf dat eerste gesprek hebben wij opgebouwd naar waar we nu staan.

Geen partijdigheid

Wij ervaren de therapievorm en de aandacht van Mariëlle en Paul als veilig, erg prettig, vertrouwd, oprecht, respectvol, en constructief. Dit doordat in de twee op twee situatie er absoluut geen partijdigheid aanwezig is. Door met z’n vieren te zijn ontstond de balans. Voor beiden van ons was in elk gesprek goed aandacht voor de persoon en zijn gevoelens. Deze gevoelens worden dan ook onderzocht. Hoe worden ze geuit, hoe worden ze ervaren door de ander en waarom, waardoor zijn de gevoelens ontstaan. Welke gevoelens het zijn (benoemen), waar ze uiteindelijk vandaan komen. Ieder met zijn of haar gevoelens mag er zijn. Je wordt met je gevoelsleven als persoon erkend! Er vond geen enkele keer een veroordeling plaats. Dit gaf ieder van ons de veiligheid om de emotie te uiten. Opgekropte emotie die jaren lang in de weg stond van onze relatie, wordt bespreekbaar, herkenbaar en je leert erop te reageren of mee om te gaan zonder te kwetsen of te veroordelen. Daardoor is het mogelijk geworden om te zeggen wat je voelt en ervaart, zonder dat de ander een oordeel vormt of direct reageert.

Verbinding maken

Mariëlle en Paul hebben ons geleerd elkaar te herkennen in je gevoel en daarop verbinding met elkaar te maken. Erkennen van de ander. Ook als zij of hij gevoelens heeft die verontrustend voor de ander zijn. Maar juist door nieuwsgierig te zijn en door te vragen zonder verantwoordelijk voor de gevoelens van de ander te zijn. Dit inzicht geeft ons veel rust. Mede daardoor teruggevonden wat we kwijt waren. Als koppel of duo vullen Mariëlle en Paul elkaar feilloos aan in het geven van feedback. Hun betrokkenheid komt tot uiting in hun enthousiasme waarmee zij te werk gaan. We voelen ons goed gesteund!

En wij zijn bij elkaar, beter dan ooit te voren!

Anna en Boy

Het voelde gelijk goed: veilig, openhartig, onpartijdig.

Toen we relatietherapie op internet hebben opgezocht was het, ondanks dat we altijd gek op elkaar zijn geweest, grijpen naar de laatste strohalm om onze relatie in stand te houden. Het vertrouwen in elkaar was zoek. Toen wij de “two4two” website vonden was de bijzondere formule van twee relatiecoaches, man en vrouw, en de positieve reacties op de site, wat ons beide erg aansprak. Het vrijblijvende kennismakende gesprek maakte het drempel ook nog eens lager om die hulp in te schakelen. Het voelde gelijk goed: veilig, openhartig, onpartijdig.

Niet-confrontationele manier

Paul en Mariëlle hebben ons in een niet-confrontationele manier gedwongen, om naar elkaar te luisteren, en om zelfs de kleinste dingetjes die soms niet belangrijk lijken, wel te bespreken.

We kwamen zo erachter dat een aantal verkeerde aannames over elkaar werden gemaakt. Ieder mens heeft zijn eigen handleiding. Paul en Mariëlle hebben ons op het juiste pad geholpen, doordat we met hun hulp, nu meer begrip voor elkaar hebben, en rekening houden met elkaars handleiding.

Conny (43 jaar) en Rene (49 jaar)

Ik heb inzicht gekregen in het patroon waar we verstrikt in waren.

Inzicht

Ik wil jullie bedanken voor de sessies die we bij jullie hebben mogen doen. Ik heb er veel aan gehad en veel van geleerd. Ondanks het kleine aantal sessies heb ik inzicht gekregen in het patroon waar we verstrikt in waren en dat we er beiden een even groot aandeel in hebben gehad.

Sinds ik me ervan bewust ben dat ik een rechter (soort van innerlijke criticus) in me heb, is deze al veel stiller geworden, vooral bij de kleine dagelijkse dingen. Kortom, heel erg bedankt voor alle inzichten die jullie me in deze korte tijd hebben gegeven.

Moniek (vrouw, 45 jaar)

Het gaf ruimte in onze relatie en heel veel inzicht in de ander. Dit hebben wij als zeer waardevol ervaren.

Toen wij binnenkwamen wisten we niet goed hoe we met elkaar in gesprek konden komen. We hadden weinig notie wat de interne belevingswereld van de ander was en we deden aannames. Als we onze emoties bespraken, was dat vaak met verwijten en onmiddelijke spiegeling naar jezelf toe.

Inzicht in de ander

Paul en Mariëlle hebben ons eerst met elkaar laten praten op een veilige manier. Vervolgens leerden ze ons een gespreksmanier, waarbij we elk spreektijd kregen en gedwongen werden die te gebruiken, zonder dat de ander op enigerlei wijze mag reageren, verbaal noch non-verbaal. Het gaf ruimte in onze relatie en heel veel inzicht in de ander. Dit hebben wij als zeer waardevol ervaren.

Paul en Mariëlle zijn prettige mensen en goeie therapeuten, die elkaar goed aanvullen. Daar waar Paul de rust, ruimte en sfeer creëert, is Mariëlle de snelle denker, die met mogelijke oplossingen komt. Ze nemen de tijd voor ieder voorval, elk verhaal en elke vraag, of het nu over de relatie en beide partners gaat, of een dilemma bij één van beiden. Ze hebben veel boekenkennis, waardoor ze een goed advies kunnen geven over een geschikt boek.

Anne-Marie (40 jaar) en René (44 jaar)

Wat heel fijn is, is dat er echt samen naar een oplossing wordt gezocht

Toen wij binnen kwamen bij Paul en Mariëlle was meteen duidelijk dat zij een bijzondere aanpak hanteren. Allereerst doordat ze samen het gesprek aangaan en daarnaast ook doordat ze heel open en gastvrij zijn. We voelden hierdoor ons allebei meteen op ons gemak.

Patroon doorbreken

Wat verder heel fijn is, is dat ‘de schuld’ niet bij een van de partners wordt neergelegd maar dat er echt samen naar een oplossing wordt gezocht om het patroon dat tussen ons ontstaan was te doorbreken op de punten waarbij de vaak onnodige ruzies ontstonden. Door deze aanpak wordt de verantwoordelijkheid ook echt bij beide partners neergelegd, actie en reactie zijn de sleutels die maken of een mogelijke ruzie wel of niet escaleerde.

Naast de goede aanpak van Paul en Mariëlle, zijn zij ook zeer fijne mensen. Wij zijn in ieder geval heel blij dat we hun hebben leren kennen!

Ilona (24 jaar) en Marc (32 jaar)
vorige
volgende