Het gaf ruimte in onze relatie en heel veel inzicht in de ander. Dit hebben wij als zeer waardevol ervaren.

Toen wij binnenkwamen wisten we niet goed hoe we met elkaar in gesprek konden komen. We hadden weinig notie wat de interne belevingswereld van de ander was en we deden aannames. Als we onze emoties bespraken, was dat vaak met verwijten en onmiddelijke spiegeling naar jezelf toe.

Inzicht in de ander

Paul en Mariëlle hebben ons eerst met elkaar laten praten op een veilige manier. Vervolgens leerden ze ons een gespreksmanier, waarbij we elk spreektijd kregen en gedwongen werden die te gebruiken, zonder dat de ander op enigerlei wijze mag reageren, verbaal noch non-verbaal. Het gaf ruimte in onze relatie en heel veel inzicht in de ander. Dit hebben wij als zeer waardevol ervaren.

Paul en Mariëlle zijn prettige mensen en goeie therapeuten, die elkaar goed aanvullen. Daar waar Paul de rust, ruimte en sfeer creëert, is Mariëlle de snelle denker, die met mogelijke oplossingen komt. Ze nemen de tijd voor ieder voorval, elk verhaal en elke vraag, of het nu over de relatie en beide partners gaat, of een dilemma bij één van beiden. Ze hebben veel boekenkennis, waardoor ze een goed advies kunnen geven over een geschikt boek.