En wij zijn bij elkaar, beter dan ooit te voren!

Ons eerste gesprek vond plaats toen wij in een moeilijke en kwetsbare fase verkeerden met onze relatie. Bij elkaar blijven of niet? Niet gemakkelijk, geen verbinding meer met elkaar. Elkaar begrijpen ging niet meer, elkaar de ruimte geven of contact maken: het ging niet meer. Vanaf het eerste gesprek werd het ongewisse van onze relatie omgezet in de vraag hoe het zo is ontstaan en waar het mogelijk was om weer verbinding te maken. Vanaf dat eerste gesprek hebben wij opgebouwd naar waar we nu staan.

Geen partijdigheid

Wij ervaren de therapievorm en de aandacht van Mariëlle en Paul als veilig, erg prettig, vertrouwd, oprecht, respectvol, en constructief. Dit doordat in de twee op twee situatie er absoluut geen partijdigheid aanwezig is. Door met z’n vieren te zijn ontstond de balans. Voor beiden van ons was in elk gesprek goed aandacht voor de persoon en zijn gevoelens. Deze gevoelens worden dan ook onderzocht. Hoe worden ze geuit, hoe worden ze ervaren door de ander en waarom, waardoor zijn de gevoelens ontstaan. Welke gevoelens het zijn (benoemen), waar ze uiteindelijk vandaan komen. Ieder met zijn of haar gevoelens mag er zijn. Je wordt met je gevoelsleven als persoon erkend! Er vond geen enkele keer een veroordeling plaats. Dit gaf ieder van ons de veiligheid om de emotie te uiten. Opgekropte emotie die jaren lang in de weg stond van onze relatie, wordt bespreekbaar, herkenbaar en je leert erop te reageren of mee om te gaan zonder te kwetsen of te veroordelen. Daardoor is het mogelijk geworden om te zeggen wat je voelt en ervaart, zonder dat de ander een oordeel vormt of direct reageert.

Verbinding maken

Mariëlle en Paul hebben ons geleerd elkaar te herkennen in je gevoel en daarop verbinding met elkaar te maken. Erkennen van de ander. Ook als zij of hij gevoelens heeft die verontrustend voor de ander zijn. Maar juist door nieuwsgierig te zijn en door te vragen zonder verantwoordelijk voor de gevoelens van de ander te zijn. Dit inzicht geeft ons veel rust. Mede daardoor teruggevonden wat we kwijt waren. Als koppel of duo vullen Mariëlle en Paul elkaar feilloos aan in het geven van feedback. Hun betrokkenheid komt tot uiting in hun enthousiasme waarmee zij te werk gaan. We voelen ons goed gesteund!

En wij zijn bij elkaar, beter dan ooit te voren!