Ze hebben mij doen inzien dat frustraties onvervulde wensen zijn

Ik zat niet lekker meer in mijn relatie; ik had een aantal frustraties die onuitgesproken waren. We waren bezig uit elkaar te drijven. Ik vond de suggestie van relatie-coaching een hele goede. Het feit dat wij, als stel, gecoacht zouden gaan worden door ook een stel sprak mij aan.

Voor mij was de grote waarde van de gesprekken met Mariëlle en Paul dat zij in alle rust en zonder oordeel gevoerd konden worden. Ze konden door vragen te stellen en te reflecteren zorgen dat het gesprek bleef gaan over die belangrijke vraag: wat heb je (nog) voor elkaar over? Geen tips of adviezen, maar zelf ontdekken, uitspreken wat ik wil.

Ze hebben mij doen inzien dat frustraties onvervulde wensen zijn en ze hebben ons een manier aangereikt om die frustraties te kunnen onderzoeken en bespreken zonder verwijten, zonder ruzie. Dankzij die methode krijg ik meer inzicht in de onderliggende mechanismes die spelen bij frustraties, mijn eigen, maar ook die van Gertine. Daardoor begrijp ik mijzelf en haar beter. En daardoor kan ik ze ook beter zonder oordeel delen of aanhoren. In die methode zoeken we samen naar hoe we elkaar tegemoet kunnen komen, in plaats van dat we tegenover elkaar blijven staan. We communiceren beter.