Eigenlijk zou iedereen die zo’n lange relatie heeft eens zo’n onderhoudsbeurt moeten doen!

Ik was al een tijdje niet tevreden over hoe onze relatie zich aan het ontwikkelen was. Van een vriendin hoorde ik over de coaching van two4two en zij was enthousiast over de aanpak. Mij trok aan dat er twee coaches zouden zijn, een man en een vrouw, en dat de aanpak praktisch van aard was.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat we samen aandacht moeten blijven geven aan onze relatie en dat het op een goede manier communiceren met elkaar de sleutel is. Goed in de zin van: met respect voor de wensen en verlangens van de ander en tegelijkertijd ook met respect voor eigen grenzen en mogelijkheden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar gelukkig hebben Paul en Marielle veel hulpmiddelen en instrumenten om het makkelijker te maken. Het herkennen, tegen het licht houden en bespreken van patronen die in vele jaren zijn ontstaan vond ik heel nuttig. We zijn meer naar elkaar toe gegroeid, hebben meer aandacht voor onze relatie, elkaar en voor onszelf in onze relatie. Aandacht voor elkaars wensen en steeds onderling afstemmen blijft nodig!

Marielle en Paul hebben een goede en praktische aanpak met naar behoefte gesprekken, leeswerk, oefeningen en instrumenten om ter plekke en thuis mee aan de slag te gaan, ook en vooral na het coachingstraject heb ik gemerkt. Fijn is dat zij neutraal blijven en vooral letten op en interventies plegen in de communicatie, maar ook achtergrondinformatie geven en vragen stellen, zodat je jezelf ook beter leert kennen in de relatie. Heel prettig is dat zij ook met z’n tweeën zijn, zo voelde ik mij altijd ondersteund. Ik heb het ervaren als een deskundige frisse blik op onze relatie en interventies die confronteerden, met respect en ook humor op z’n tijd, waardoor het niet te zwaar werd. Eigenlijk zou iedereen die zo’n lange relatie heeft eens zo’n onderhoudsbeurt moeten doen!